A tervet készítette: Dr. Herczeg Nikoletta a Vadárvácska Óvoda Szülői Szervezetének vezetője

Köszönjük az óvónőknek, hogy időt és energiát nem kímélve vesznek részt ezeken a képzéseken, ezáltal biztosítják, hogy a gyermekeink a folyamatosan változó és bővülő igényeknek megfelelő képzésben és gondoskodásban részesüljenek.
Az említett képzésekből nőtte ki magát a tehetségműhely, amelynek folytatását tervezik a pedagógusok vizuális területen, értelmi és logikus gondolkodás területén, mese, vers, dráma játékok területén (színi előadást jelent)

2. Az óvoda a pedagógusok kemény és kitartó munkájának köszönhetően igyekszik megszerezni a referencia - intézményi végső minősítést  ahhoz, hogy referencia intézménnyé váljon, ez szakmai kiváló minősítést jelent. Előreláthatólag ennek az online felülete december hónapban indul el, és ismételten 3 fő szakmai szakértőkből álló bizottság jelenik meg a helyszínen.

Nagyon fontos megemlíteni,hogy ezeknek az eredményeknek az eléréséhez nem csak az óvónők állhatatossága, hanem a szülők támogatása is kellett, hiszen mindez nem jöhetett volna létre szülők támogatása és türelme nélkül, amit ezúton is köszönünk.

3. A tehetségműhelyek gyakorlati bemutatóit egyre többször szervezik meg,  ehhez szükség lesz továbbra is a szülők segítségére.

Ezen tehetségműhely bemutatók megtartása és  szervezése bevételt jelent az óvodának, amit az eszközfejlesztésre, tehetséggondozásra kívánunk majd fordítani.

4. Rendezvények:

Rendezvény időpontja

Rendezvény

Ismertetés

Feladat

október Intézményi sportnap a tagóvodában Minden csoport önállóan szervezi meg. Tárgyi segítségre lesz szükség, csoportonként az szmk. fogják beszerezni
Teadélután Kiscsoportos szülőket érinti Micimackó és Maci csoport. Kötetlen beszélgetés, ismerkedés. Szülők tájékoztatása az eseményről, minél többen vegyenek részt. Aktív részvételt kíván a szülőktől.
november Vadárvácska játszóház
Minkét intézményegységben.(Új)
4 éve indult kezdeményezés, amikor a szülő és a gyermek együtt készít ajándékot. Minden korosztálynak van megfelelő tevékenység és amit készítenek hazavihetik, ennek a részvételi díja 300,-Ft Szülők tájékoztatása, minél több szülő jöjjön el, lehetőleg apukák is.
Adventi játszóház Csoporton belül kerül megrendezésre, és az Adventi gyertyát közösen gyújtják meg az aulában.  
december Mikulás Mikulás csomag készítése a gyerekeknek a tornateremben, alvásidő alatt kb.1órás elfoglaltság. Egyforma csomagok készülnek. Csoportonként 1 szülő kijelölése.
Karácsonyi hangverseny Pedagógus Női Kar hangversenye. Közös ének a központi óvoda bejárata előtt. Szülők tájékoztatása.
Karácsony Egész napos program a gyerekeknek, délelőtt a csoportban, utána a tornateremben ünnepi műsor, végül a gimnáziumba mennek a gyerekek, ahol kis ajándékot kapnak. A felajánlásoktól függően süti, üdítő, gyümölcs.
Karácsonyi műsor szülőknek. A nagycsoportosok műsort adnak elő. A szülők tájékoztatása, részvétel megszervezése.

5. A II. félév tennivalóiról az óvoda honlapján (www.vadarvacska.hu) és csoportokban kaptok tájékoztatást.

6. A bál időpontjáról tájékoztatunk mindenkit a szülői értekezleteken. A részvételben és szervezésben mindenkire számítunk.

7. A gyerekek élményszerzéséhez járulnak hozzá a séták, túrák, kirándulások ezek szervezésében való közreműködést mindenkinek köszönjük és az idei évben is számítunk a szülők segítségére.

8. Vannak dolgok, amiket közös összefogással kell beszerezni, a tavalyi évben sem volt gond a nagylelkű és segítőkész felajánlásokkal, amiket köszönünk, ezeket a segítségeket az idei évben is szeretettel fogadjuk. (Zöldség, gyümölcs, papír, jóformán bármi ami esetleg otthon feleslegessé vált, vagy eggyel több van belőle.

9. Köszönjük a szülőknek, hogy az egyes pályázati lehetőségekre, programokra felhívták a figyelmet (coop, cukor, kupak gyűjtés). Továbbra is várjuk az építő jellegű ötleteket, szóljanak az óvónőknek, vagy nekem. – otthon elkészíthető pályázatoknál adatlap kitöltés, háttérmunka, otthon készít valamit a gyermek, ami szép hozza be a szülő és megtaláljuk hová lehet elküldeni.

10. Tavalyi bál nagyon sikeres volt, az itt befolyt összeget elsősorban eszközfejlesztésre fordítottuk.

Az idei évben ennek az ütéscsillapítását tervezzük megvalósítani és a kisebb korú gyermekeknek udvari játékok beszerzését.

11. Az óvodai honlap működik és folyamatosan frissül, kísérjék figyelemmel, mert az aktualistások mindig szerepelnek rajta. Jelenleg frissítésre kerülnek a csoportok és az ezzel kapcsolatos információk.

12. Fontos a kapcsolattartás a megfelelő kommunikáció érdekében, ezért azt kérném, hogy kiosztok egy névsort, amire mindenki írja rá legyen szíves az elérhetőségét (telefonszám, email).